Posts Tagged ‘болка’

Драги Неделчевски: „Дијагноза“ поставува прашања за нашите дијагнози

Утре, од 20 часот, во големиот салон на галеријата „Ко-ра“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје, ќе биде отворена новата самостојна изложба на нашиот фотограф Драги Неделчевски, насловена „Дијагноза“. Секој од нас има понекоја дијагноза. Општеството во кое живееме има дијагноза. Светот, исто така. Со овие фотографии сакав...

Запомни, бело се пере на 90°!

Ретки се романите со добри наслови. Ама, она, навистина добри, наслови што ќе те натераат да се замислиш и, уште повеќе, што ќе му дадат пополно значење и дополнителна вредност на романот. Еден таков наслов кој веќе некое време ме прогонува со својата фасцинантност и загадочност е „Бело се пере...