Хроника за една запоставена уметност

Месецов* во издание на Стрип центар на Македонија – Велес излезе од печат книгата „1990-1999: Визуелна хроника на македонскиот стрип“ на авторот Александар Стеванов Постојат ликовни уметници кои живеат од својата уметност, има писатели што заработуваат за живот од своето пишување и филмаџии, режисери, актери и низа други културни работници...