Вест на денот: „Литература.мк“ ја купи „Купикнига.мк“

На Блен немавме рубрика „вести“. Но, еве една вест што нè натера да отвориме таква рубрика. Ја доживеавме како вест на денот, затоа што веруваме дека ги интересира луѓето што читаат и купуваат книги електронски, а сè уште ја нема во медиумите. Имено, веста е дека „Литература.мк“ ја купи најстарата...