Posts Tagged ‘филм со вештачка интелигенција’

Со ВИ можеме да го премостиме деценискиот јаз во нашата култура

...или: „Што научив од анимирањето кус филм според роман со помош на вештачката интелигенција“ ...или „Неколку зборови за тоа дека вештачката интелигенија не е непријател - таа (може да бид)е сојузник!“ Пишува: Бранко Прља Откако се впуштив во светот на генеративната ВИ, доживеав многу интересни нешта. Како прво, општа осуда од...