Posts Tagged ‘Меша Селимовиќ’

Како си? Остров сум!

(осврт кон романот „Остров“ од Меша Селимовиќ во издание на „Антолог“, 2020) Подобро да се случува и нешто непријатно отколку ништо Умртвена стишеност. Празнина и пустош. Здодевност и пакост. Мачнина, јад и осаменост. Сето тоа збиено во еден неименуван остров, каде што во сиромаштија и беда, во „грда куќа во...