Posts Tagged ‘Грамада на пристаништето’

Борис Пахор, грамада од писател

Пред околу две години за првпат се сретнав со дело на словенечкиот автор Борис Пахор. Тоа беше збирка раскази од човек за кој дознав дека во тој момент има дури 108 години! Иако овие раскази му биле пишувани во седумдесеттите години на минатиот век, кога имал речиси половина од годините...