Моќта на тишината

Чекорам сама низ водњанската шума.
На километар никој,
ниеден човечки глас.

Се претворам во инструмент
на кој свири универзумот

Струја со стихови на вистината
протекува низ мојата проводничка материја.
И ме обликува

Звукот на тишината станува мојот
единствен глас.
Бегство од цивилизацискиот хаос.
Привремен спас.

 

Фото: Nejc Košir од Pexels

M.A.

Пливачка во плаво.

Што мислиш ти?