Шкртки

Освртче за „Чернобилска молитва“ од Светлана Алексиевич

  Ова е пост од Инстаграм.   Постот е споделен од профилот RevYou (@wordsisters) *Инста-профилот WordSisters го правевме заедно со Симона, во краткото времето кога успевавме да најдеме време за...

Како беше исечен цутот на „Кога цветаа тиквите“

Октомври* е месец кога делото „Кога цветаа тиквите“ на српскиот автор Драгослав Михаиловиќ слави немила годишнина. Имено, во октомври 1969 година, драмата базирана на овој роман, доживеала јавна осуда од...

Освртче за „Баба Јага снесе јајце“ од Дубравка Угрешиќ

  Ова е пост од Инстаграм.   Постот е споделен од профилот RevYou (@wordsisters) *Инста-профилот WordSisters го правевме заедно со Симона, во краткото времето кога успевавме да најдеме време за...

Освртче за „Животот на инсектите“ од Виктор Пелевин

  Ова е пост од Инстаграм.   Постот е споделен од профилот RevYou (@wordsisters) *Инста-профилот WordSisters го правевме заедно со Симона, во краткото времето кога успевавме да најдеме време за...

Хроника за една запоставена уметност

Месецов* во издание на Стрип центар на Македонија – Велес излезе од печат книгата „1990-1999: Визуелна хроника на македонскиот стрип“ на авторот Александар Стеванов Постојат ликовни уметници кои живеат од...